Fortnox International AB börjar att ta form ~ Mot miljonen

tisdag 7 juni 2011

Fortnox International AB börjar att ta form

Idag släppte Fortnox ett pressmeddelande att den nu, ganska utdragna, processen att starta upp ett noterat systerbolag kallat Fortnox International AB börjar bli färdig. Idag gavs för första gången på länge ordentligt med information om detta.

På en idag annars rätt småsur börs har ändå Fortnox glatt med sina 10,39% upp. Om det berodde på att det var med i dagens börsveckan som tips eller att de släppte pressmeddelandet om utdelningen av aktier till Fnox international vet jag inte. Men det är ändå kul med 10% uppåt på en dag. Det som i alla fall i längden är mest intressant är inte om de finns med på diverse olika nyhetslöp utan om företaget fortsätter att växa bra. Nu är det alltså internationell lansering som gäller för bokföringsprogrammet.

Företaget kommer alltså att göra en emission á 28,7 miljoner aktier till ett sammanlagt pris på 28,7 miljoner. Framförallt riktar sig denna till de som redan är aktieägare i Fortnox i nuläget och där man får köpa 1 aktie per 2 som man har i nuläget. Priset kommer att vara 1 krona per aktie.

I nuläget är det så att Fortnox kommer att lanseras i Finland, Storbritannien, Tyskland och Polen och själv är jag ganska intresserad av att vara med som aktieägare på den resan. Om de lyckas lika bra som i Sverige så tycker jag att 1 krona per aktie är ett helt ok pris. De har en bra affärsmodell som bevisligen verkar fungera och det skulle vara spännande att se om den även fungerar i andra länder. Jag har ingen aning om hur stor konkurrens det är i dessa länder men man får anta att det är på samma nivå som i Sverige.

Läs mera om Bokföring och Fortnox
Fortnox växer fint - Rapporten
Läs om om bokföring och Bokföringsprogram

2 kommentarer:

Anonym sa...

1 kr per aktie tycker du verkar vara ett ok pris? Verkar ju vara ett djupt analysarbete bakom det uttalandet...Det handlar ju om hur många aktier det finns och därmed vilken värdering det är på bolaget. 1 kr eller 100 kronor spelar ju ingen roll. Har du tänkt på att pengarna de skall dra in i emissionen inte kommer räcka till att göra en ordentlig lansering i alla dessa länder?

inte miljonär än sa...

Hej du Anonyme,

Nej jag har inte lagt ner mitt liv i att kolla att värderingen är helt rätt och hur skall man veta detta innan man har någon aning alls om hur väl programmet fungerar utomlands?

Men med mitt ganska lilla innehav så är det ingen stor kostnad att hänga med i början och se vart det tar vägen.