The Yes men - De vill förändra världen ~ Mot miljonen

torsdag 30 september 2010

The Yes men - De vill förändra världen

Tittade igår på svtplay på en dokumentär gjord av the yes men, två män som åker runt och bluffar på konferenser och i TV för att syna elaka storbolag som kör över den lilla människan.


Dokumentären är rolig, välgjord och dessa två herrar (Mike Bonnano och Andy Bichlbaum) lyckats på ganska finurliga och genomtänkta sätt lyfta fram hur vissa storbolag beter sig. En av mina favoriter är när de lyckas ta sig in på en oljekonferens som exxon företrädare för att visa sin nya uppfinning "människoljusen". Eller när de, å storbolaget Dows vägnar, live i BBC inför 300 miljoner tittare tillkännager att de skall ersätta alla människor efter Bhopal katastrofen. Aktiekursen dök med 3-5% direkt vid uttalandet...

Du hittar dokumentären här.

6 kommentarer:

Håkan sa...

Klart sevärd och tankvärd. Såg den här om dagen och har gått och funderat på den från och till sedan dess.

inte miljonär än sa...

Ja visst är den!

Niklas sa...

Ytterst tankvärd dokumentär som är minst sagt svår att rationalisera bort.

Man blir mörkrädd när ens medmänniskor applåderar formler vars syfte är att klargöra var det är billigast att ens arbetare dör.

Jag är aktieägare, men inser utan tvivel att företagen måste kontrolleras av myndigheterna.

inte miljonär än sa...

Niklas, håller verkligen med där, har gått och grunnat på den här dokumentären hela veckan, både rolig och tankvärd som sagt.

40procent 20år sa...

Tack!

Både seriös och kul dokumentär! Det är bra att de skrämande nackdelarna med allt för kortsiktig vinstfokusering lyfts fram.

J sa...

Såg den här på din rekommendation och den är ju, precis som 4020 säger, både seriös (skrämmande) och kul.

Bra att de faktiskt begav sig till Bhopal för att se om de hade den negativa effekt som media påstod, och fullständigt åt helvete att folk ser 'det gyllene skelettet' som uppfriskande.

Tack för tipset!