Veckans länkar - grekland och utdelningsplanering ~ Mot miljonen

söndag 21 februari 2010

Veckans länkar - grekland och utdelningsplanering

Jag börjar bli lite trött på snön även om den är vacker, jag minns hur det så ut i somras på vår balkong. Nu ser det ut så här:


Nu till lite länkar till intressanta blogg- och tidningsartiklar!

Usa, Baltikum, Island, Dubai och nu Grekland

Nationalekonomi och omvärldsanalys är väl inte min starka sida direkt. Men jag kan inte låta bli att förundras över hur vissa av ländernas ekonomier i västvärlden en efter en spricker som sköra såpbubblor. Hög belåning, risktagande, högt budgetunderskott och till slut spricker bubblan. Idag har GP en artikel om ”den grekiska tragedin på eurons baksida” där krisen i Grekland beskrivs och det grekiska folkets klagan över att skatter höjs och löner sänks. Nu kan jag inte länka till artikeln då den inte är upplagd på hemsidan (snöstorm även på redaktionen?!) men den finns ett rätt roligt citat från Litauens premiärminister Andrius Kubilius:
Den litauiska befolkningen är tuff för att den tvingats stå ut med sovjets ockupation i många år. Därför är det lättare för oss att genomföra en kraftig sänkning av pensionärerna än för den grekiska regeringen.
Ord och inga visor från Baltikum. Frågan är vilken ekonomi som står på tur för att spricka? Usa? Kina? Sverige?
Läs gärna mer om Grekland här:
Flute - Euron, Grekland, Finland och Sverige
DN

Att välja vem man lyssnar på
Den alltid lika utmärkta bloggen Lifeofastockman publicerade ett inlägg här i helgen om några råd han hittade på sin internetbank. Intressant läsning om att funder på vad man sparar till. Själv tänker jag att man skall välja vems råd man lyssnar till.
Läs: Vad sparar du till?

BörsSM- 2010?
Zed´s dead utmanar oss att delta i börsSM 2010 - Vill du vinna en miljon?

Utdelningsplanering
Jag tycker att finanskvinnan i sitt inlägg utdelningsplanering belyser en liten finess som kan vara bra att hålla koll på. Det faktum att kursen dyker efter att utdelningen genomförs och att det då kan erbjudas köplägen i många aktier.

Mot miljonens inlägg under veckan:
1,5 vecka med betaltjänst
Börsveckan - horisontalläge
Vad är ett företag värt?
Trelleborg påfyllning och bäst direktavkastning
Tiden som investering
Veckans länkar – Ofrivillig framgång och nya sajte...

Inga kommentarer: