Skatteverket och Intemiljonärän ~ Mot miljonen

tisdag 10 november 2009

Skatteverket och Intemiljonärän

Jag ringde igår upp damen från skatteverket som hade sökt mig angående min ansökan till FA-skattesedel. Hon verkade vara allmänt tveksam till hela affärsidén och undrade om varför jag skulle ha FA skattesedeln om jag ännu inte omsatte något. Hmm… Jag omsätter inget för jag kan inte fakturera pga att jag ännu inte har ett bankgiro. För att få bankgiro måste jag ha en FA skattesedel. Moment 22.

Dessutom var hon fundersam om jag skulle anmäla registrering till moms eller inte. Jag antar att jag behöver det sa jag, vad säger du frågar jag henne? Det visste hon inte och skulle höra av sig igen då hon visste. Antar att hon jobbar med dessa frågor dagligen och blir lite fundersam på varför hon inte vet. Vet ni läsare av bloggen om jag behöver registrera mig för moms? Känner att jag inte har någon riktigt bra koll på de där sakerna själv. Får hoppas att hon hör av sig igen och reder ut det hela annars.

Läs också:
Pågående i företagsprojektet
Bästa banken för småföretagande
SMARTA mål

5 kommentarer:

B sa...

Du har rätt att tjäna 30 000 kr på "hobbyverksamhet" innan du behöver skatta. Jag gjorde själv så när jag fakturerade att jag skrev en riktig faktura till den som köpte av mig och angav mitt personnummer istället för organisationsnummer, vilket du skulle ha gjort om du registrerat din firma som en enskild sådan.

Du kan kolla på tillvaxtverket.se eller ringa dem på 020-351010 om du vll veta mer. De brukar ha bra raka svar.

Lycka till!

J sa...

Självklart ska du momsregistrera och ha fa-skatt. Vad hon håller på och tjaffsar om har jag inte den blekaste. Såvitt jag vet så får skatteverket inte hindra någon från att skaffa fa eller f-skattsedel om denne visar att han tänker bedriva en laglig verksamhet och inte har några betalningsanmärkningar. Skumt detta.

Herr K sa...

Jag har själv inga erfarenheter ang ämnet, men hört mången historier från företagare mfl som upplevt onödigt krångel från t ex Skatteverket.

Byråkrati-Sverige i ett nötskal?

Miljon Nummer Ett sa...

Hej!
Jag har just startat en ny blogg med tips om hur man kan spara pengar. Det finns tips på gratiserbjudanden, sådant som nästan är gratis, och en massa tips som kan underlätta din ekonomi.

Så om du vill läsa om små tips som kan vara av nytta kolla in min nystartade blogg http://miljonnummerett.wordpress.com!

Hälsningar Miljon Nummer Ett, http://miljonnummerett.wordpress.com

inte miljonär än sa...

- B: Hade nog kört på "hobbyverksamhet" ett tag om det inte känts dels lite oproffessionellt och sedan har jag för mig att det kan vara svårt att koppla ett bankgiro till det. Vill inte hamna i en situation där jag får fakturera till ett privat konto.

J: Ja det var lite skumt faktiskt. Känns som jag pratade med någon som var helt ny på området....