Gick ur ~ Mot miljonen

fredag 27 november 2009

Gick ur

Sålde av mina största innehav SSAB och Trelleborg på morgonen efter att ha grubblat lite fram och tillbaka igårkväll. Jag tror att USA kommer öppna nedåt nu på eftermiddagen och att vi får en liten sättning nu framöver.

Allt har varit högt värderat ett tag och eventuellt kan dubainålen vara det som sticker hål på bubblan. Skall bli intressant att se hur det går framöver....

12 kommentarer:

Ekonomikoll sa...

Är lite inne på samma linje och minskade i början av veckan. Hoppas inte det är ett W vi ser.

inte miljonär än sa...

- Ekonomikoll, Jag fick verkligen skrämselhicka efter gårdagens nedgång och vågar inte ligga inne med särskilt mycket av mitt innehav. Nu får vi se om det var rök utan eld eller inte når USA öppnar...

ZedsDead sa...

Jag tror dessvärre ni gör fel. Man ska köpa när alla säljer i panik och sälja när alla köper pga rädsla att missa uppgången..

Risken blir att ni säljer billigt (efter en 4% nergång) och får köpa tillbaks dyrt.

Själv tror jag tvärtom vad de flesta andra verkar tro att vi får en V kurva och inte W.

Herr K sa...

Jag gick ur Boliden imorse och ökade i Vostok Nafta till ett lägre pris. Aktierna i de senare ligger dock fortfarande på minus, men det vänder nog.

Sålde dumt nog även Lundin Mining som senare steg under eftermiddagen. Men jag vet, jag borde vara långsiktig...men känns bra att ligga likvid när det inte trillar in några stora summor pengar på lönekontot.

inte miljonär än sa...

- Zedsdead, det är möjligt faktiskt att det var ett felbeslut. Nu verkar ju börsen ticka på igen och jag sålde med facit i hand på fel ställe. Det som är intressant är att nyheter som kommer nu ger kraftiga rekyler... Jag själv har trott på en w formad återhämtning. Det vore lite intressant att höra varför du tror det blir en V formad återhämtning.

- Herr K: jag gick inte ur allt i morse utan bara en de största innehaven. Det har ju gått bra idag så jag antar att flockdjuret i mig verkar ha gjort fel..... VI får se.

Herr K sa...

inte miljonär än:

Du är inte ensam om det är en tröst ;)

ZedsDead sa...

Får bli ett inlägg om det idag bara för det, har haft lite idétorka om vad dagens inlägg ska handla om :)

ZedsDead sa...

Här har du om varför jag tror vi får se ett V istället för W :)

Jim sa...

Även jag har sålt idag, gjort mig av med björnar. Haft dom för länge och gjort en felaktig analys av marknaden. En minusaffär, dock i den måttligare skalan. Ska hålla mig till aktier istället, mitt tracrecord är tydligt på den punkten.

Mer glädjande i portföljen är de BEF jag köpte på raset efter rapporten, dom har stigit fint idag efter att finanschefen snackat upp aktien på Vostoks kapitalmarknadsdag. Tyvärr var jag för snabb på köpknappen, så missade de lägsta nivåerna. Om den ska upp eller ner från dagsläget återstår att se, jag har inte den blekaste.

F.ö. fick vi ju den där nedgången till 920-930 idag, som varit på gång...men det var ett snabbt besök, i det närmaste språngfika. Jag tror att vi ska studsa upp och ner ytterligare, så här snabbt har vi inte klarat av osäkerheten.

Anonym sa...

Ni gör fundamentalt fel i att sälja på nedgång. Sälj aldrig på nedgång utan bara i uppgång. Småsparare gör alltid fel. I de största rasen kan man göra de största fynden. Basic knowledge. Köpte 500 SSAB igår och dagen har varit skön att se. Inte förän stödåtgärderna dras tillbaka kommer W-formationen att skönjas. Tills dess är det bara att köpa bear på varje all time high och tanka dagsförlorarna i rasen och vänta på uppgång.

/ A

Chrille sa...

Mycket troligt att vi får en dipp nu.. efter årets kraftiga uppgång, men långsiktigt ska vi nog upp. Skulle inte våga sälja nu, för att chansa på att komma in billigare.

Ekonomikoll sa...

Den som lever få se om man har gjort rätt eller fel... Jag har ju "fegat" och endast sålt en del.