SCA - Starkt kassaflöde ~ Mot miljonen

tisdag 27 oktober 2009

SCA - Starkt kassaflöde

SCA släppte idag sin Q3 rapport. Resultatet före skatt uppgick till 2,2 miljarder och omsättningen till 27 miljarder. Resultatet verkar vara marginellt bättre än vad de s.k. analytikerna förväntade sig och aktien stiger idag lite blygsamt.

SCA - per verksamhetsområde
SCA består idag av fyra stycken större verksamhetsområden: personliga hygienprodukter, mjukpapper, förpackningar och skogsindustriprodukter. Det starkaste området, vad gäller resultat, är mjukpapper och hygienprodukter. Det är dessa områden som jag tror är minst påverkade av konjunkturer och som får anses vara den defensiva delen i sca:s verksamhet. Koncernchefen Jan Johansson framhåller också att det fortfarande är ganska låg efterfrågan på skogsindustriprodukter och att man inte förväntar sig någon ökning förrän nästa år. Det kanske kan sammanfattas att det troligtvis är hygienprodukterna som räddar resultatet för bolaget.

Kassaflödet
I den förra tidsskriften jag fick hem från SCA så var det en hel del artiklar som handlade om kassaflöde. Bolaget verkar ha jobba med detta. Det visar sig också i rapporen där kassaflödet är mycket starkare än tidigare och landar på 4,8 miljarder. Detta är självklart en positiv signal att SCA är på helt rätt väg.

Framåt
Jag tycker rapporten understryker känslan som jag haft sedan i våras. Att SCA är stabilt på väg uppåt. Ingen raket på något vis men kommer efterfrågan igång på skogsindustrivaror i början av nästa år kommer resultat och aktiekurs troligtvis att stiga. Jag kommer ligga kvar i aktien och även fylla på något om den dippar framåt.

Läs också:
Glädjande från Getinge
Lundin mining - en liten analys
ETF fonder - Är det något att ha?

2 kommentarer:

ZedsDead sa...

SCA är ett sådant bolag som alltid gör en glad när de rapporterar, de har en väldigt konjunkturkänslig del inom timmer och skog, samt en okänslig del inom hygien produkter. Även om det är sällan man får någon jätte rusning på börsen med den aktien så tuggar den på sakta men säkert uppåt!

Känns oerhört bra att ha den i portföljen faktiskt.

inte miljonär än sa...

- ZedsDead: Håller med dig. Känns stabilt som en svensk tall... ;-) Tror också att aktien kommer "tugga på" framåt. Ingen raket men heller inte ner. Stabilt uppåt.