Doink - sa det ~ Mot miljonen

fredag 9 oktober 2009

Doink - sa det

Efter lunchen idag stod jag och slängde rester i återvinningen på jobbet. Glömde bort att jag stod under en trappa och när jag reste mig sa det doink och boink i huvudet. Hela världen blev liksom rosa och dimmig. Nu sitter jag och stirrar framför datorskärmen och tycker synd om mig själv och min lite plattare planet till skalle.

Skönt att det rullar på lite bättre på börsen just nu. Efter mycket om och men har jag köpt på mig samma innehav fast i min KF istället. Avanza har just nu en reklamkampanj där de skriver att 33 000 kunder nu har en kapitalförsäkring hos dem. Det är ju rätt många och denna försäkringsform verkar sprida sig alltmer.

I början var jag mycket skeptisk till kapitalförsäkringar, det lät alldeles för bra för att vara sant. Men allteftersom jag har läst och skrivit om detta så har jag mjuknat allt mer. Det enda man nog behöver ha ett vakande öga på är om skatten på denna sparform ökar om något år eller två. Skulle räntan höjas nästa år så stiger avgiften en del till året därpå.

Nu skall jag snart gå hem och ta helg och ligga och stirra i taket och fortsätta att tycka synd om mig själv och min ömmande skalle....

4 kommentarer:

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Själv är jag skeptisk. Men visst jag är införstådd med fördelarna. Men det är något speciellt att vara registrerad aktieägare! :)

Här är en artikel på området: http://www.privataaffarer.se/aktier/200903/kapitalforsakring-inget-fo/index.xml

Herr K sa...

Jag är också lite kluven till kapitalförsäkringar. Nu har ju även jag öppnat en sådan, och visst känns det gött att kunna få stora skattemässiga fördelar, men...det är tråkigt att man inte själv står som aktieägare. Jag tycker det är trevligt att få hem emissionsprospekt i brevlådan osv, det vet jag inte riktigt än hur det kommer att bli i framtiden.

Men men, jag antar att man får ta det goda med det onda. Hur känns huvudet idag förresten? :P

Jim sa...

Även jag har kapitalförsäkring, hos Nordnet. Har haft den några år och gillar konceptet. Förutom de ekonomiska fördelarna (som är fler än vad alla innehavare av KF känner till och nyttjar) är det ju en uppenbar praktisk fördel att inte behöva deklarera sina aktieaffärer. Om man är intresserad och aktiv på börsen så blir det ju 100 transaktioner eller mer. Som tur är för de som inte använder KF så finns det ju numera enkla funktioner för utskrift av aktieaffärerna....men givetvis kostar det som allt annat en slant.

Men när man skaffar KF, ska man noga jämföra olika bolag, villkoren de ger är väldigt olika. Själv överväger jag att skaffa en KF till vid sidan av den jag har, för att nyttja andra fördelar som det andra bolaget erbjuder.

Och för att svara på en fråga som blogginnehavaren tidigare ställt (som jag inte kan minnas att jag svarade på, men jag kan ha fel), så slutade jag inte frivilligt som lärare. Det kom helt enkelt en finanskris i vägen, som svepte den kommunala ekonomin med sig.

inte miljonär än sa...

Huvudet är som tur är mkt bättre...

Kan hålla med er i alla de åsikter ni uttrycker om KF. Gillar ju idén med att vara delägare. Har dock svårt för att inte utnyttja alla skattemässiga fördelar för tillfället.

-Jim, det var synd, vi får hoppas att klimatet förbättras både för skolvärld och finansvärld snart....