Everythings that´s fun costs at least 8 bucks ~ Mot miljonen

måndag 31 augusti 2009

Everythings that´s fun costs at least 8 bucks

Rubriken är tagen från det hysteriskt roliga south park avsnittet Trapped in a closet där en av karaktärerna i misstro mot ett gratis personlighetstest av scientologerna uttalar att allt som är roligt kostar minst 8 dollar (ungefär lika med 60 sek).

Frågade sambon häromdagen innan vi somnade om hon kunde komma på något som är roligt och gratis. Vi fick bägge erkänna att det är extremt svårt att komma på något som både är roligt och gratis. Visst kan man säga att vänner och familj är roligt men det är sällan sådana möten sker gratis. Ofta ska det till lite mat, vin/öl, bio, hyrfilm osv i samband med detta.

Så härmed ber jag om lite hjälp, vad är helt gratis och roligt?

8 kommentarer:

J sa...

Sex

inte miljonär än sa...

haha, sant

Koldioxidexperiment sa...

Allvarligt, menar du att ni två låg tillsammans i sängen och inte kom att tänka på sex? Fast det kanske inte räknas som gratis för att man måste köpa sängen och betala hyran för lägenheten som sängen står i. För i så fall håller jag med om att det är svårt att hitta på roliga saker som är gratis.

Anonym sa...

Till mitt (vårt) försvar kan sägas att det var söndag natt, dagen innan lång arbetsvecka...
/Inte miljonar än

Anonym sa...

lol, tänkte samma sak själv... Ni måste varit redigt trötta/disträa om ni inte kom på det som punkt ett. :-)

Annars är promenader i naturen roligt. Cykla till havet och bada likaså. Träna styrka i klätterställningen på lekplatsen är också gratis och kul. Spela kort eller tärning med frugan borde väl kunna räknas in om man bortser från själva inköpet av kortlek och tärningar?

/Johan

inte miljonär än sa...

Snackade med lite kollegor idag och vi kom på några saker:

* Alla var överens om att bada (naken, badkläder kostar) både är gratis och kul. Dessvärre bor vi ju i Sverige så "fönstret" för denna aktivitet är tyvärr inte öppet särskilt länge.

* Hyra film på biblioteket är ju också gratis och kan vara kul!

Anonym sa...

Plocka blåbär och kantareller! Träna (springa). Sjunga.
Vara med på prov-tillfällen på olika kurser och i olika föreningar.
Titta på stjärnorna.
Gå på vissa utställningar (särskilt i Stockholm vet jag är mycket gratis, men kan vara nåt i Göteborg också) Åka ut till skärgården kostar väl inte mer än spårvagnsbiljett, och har man månadskort så kostar det inte nåt utöver, om jag minns rätt.

inte miljonär än sa...

Plocka kantareller håller jag med om. Det är en fantastisk aktivitet som jag borde göra mer. smörstekta kantareller, lammkotlett och en flaska Pinot Noir är fantastiskt. Någon som har svampplockartips i göteborgsområdet?