Inför rapporten: Trelleborg AB ~ Mot miljonen

onsdag 15 juli 2009

Inför rapporten: Trelleborg AB


Efter att SKF redovisade en vinst 50% högre än vad analytikerna förväntade sig funderar jag nu på hur det går för ett annat verkstadsbolag Trelleborg. Trelleborg är en global verksamhet som jobbar med lösningar som tätar, dämpar och skyddar i industriella miljöer. Trelleborgkoncernen omsatte år 2008 cirka 31 miljarder kronor och har cirka 23 000 anställda i 44 länder. Koncernen består av fyra affärsområden: Trelleborg Engineered Systems, Trelleborg Automotive, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems.

I våras gjorde företaget en nyemission där man fick in två extra miljarder och samtidigt redovisade man en försäljningsnedgång på 30%. Frågan är nu hur bolaget har tuffat på sedan den ganska smärtsamma resan runt nyemmissionen med dalande kurs och stiltje av nyheter. Trelleborg är ganska beroende av fordonsindustrin och frågan är om det är någon förbättring av resultatet. Trots uttalanden från bolaget att man är marginellt exponerad mot GM och deras konkurs har marknaden ännu inte börjat tro på bolaget.

För tillfället har jag haft svårt att få tag på information hur det har gått för bolaget under senvår och sommar, de senaste pressmeddelandena från bolaget handlar om nyemissionen i maj. Det skall därför bli mycket spännande att se deras kvartalsrapport den 24 Juli. Återkommer sedan med en fördjupad analys av bolaget.

Inga kommentarer: