spikmattor och feta stålar ~ Mot miljonen

torsdag 25 juni 2009

spikmattor och feta stålar

Läser i dagens Metro på väg in till jobbet och hittar där en artikel om spikmattegurun Jonathan Hellbom som numer heter Mokshananda. Han är skapare av ”Shaktimattan” som bland annat ska lindra ryggproblem, sömnlöshet och stress. Idag omsätter hans företag 200 miljoner och har sammanlagt sålt över 300 000 spikmattor.

Tycker att det är helt otroligt hur en sådan produkt kan omsätta sådan stora summor. I och för sig får man betala 500 spänna för en matta med hårdplastpiggar på som jag inte tror kostar särskilt mycket att tillverka. Själv verkar han inte bry sig om pengar, citat:

– Jag har ingen bindning till pengar, det gör mig inte lycklig. Jag kan inte förstå varför människor söker så
mycket efter pengar. Jag har inte gjort det här för att bli rik.

Antar att han isåfall ger bort alla sina miljoner till goda ändamål? Eller?

Jag kommer nog inte köpa en sådan matta iallafall, har alltid ansett att den bästa metoden mot stress och oro är att göra det man tycker om och hela tiden försöka välja saker som jag vet gör mig glad. Så långt det går iallafall... Då brukar jag sova gott.

Men missuppfatta mig inte, jag missunnar inte gurun denna framgång! Tycker mest att det är roligt och inspirerande att läsa om folk som lyckas slå igenom med en idé eller produkt. Kan han så kan jag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mattan är riktigt skön för en stressad rygg/nacke. Frugan fick en av sin mor och jag snor åt mig den då och då. Har till och med somnat djupt på den flera gånger trots att det bränner skönt av "spikarna" i början. Sen sprider sig en behaglig värme och man slappnar av. Inget dåligt försök till reklam, bara några tankar eftersom du verkar tveksam till nyttan med en dylik matta. Testa själv, du kanske vill ha en till slut. ;)

/Johan

inte miljonär än sa...

Det skulle vara kul att testa faktiskt men snål som jag är ibland har jag svårt att lägga upp 500 spänn, får nog nöja mig med skrovliga västkustklippor som ryggterapi för nu.

Anonym sa...

Jag skulle nog aldrig ha köpt en matta själv, men när jag fick chansen att testa gratis så... Jag var ganska skeptisk till en början, trodde faktiskt inte att det kunde vara avkopplande med en massa små spikar rätt i ryggen, hehe.

Håller med dig om klipporna (är själv västkustbo) och där kan vi faktiskt ha en förklaring till att jag gillar spikmattan. Vid stranden där jag bodde i ungdomens dagar fanns en betongplatta som vi kallade för "fakirplatsen". Istället för att släta till betongen vid gjutningen hade arbetarna krattat den och sedan låtit den stelna. Kändes gôtt i ryggen när man låg och solade! :)

/Johan