Satsa på aktier i lågkonjunktur - en strategi! ~ Mot miljonen

måndag 15 juni 2009

Satsa på aktier i lågkonjunktur - en strategi!

Ligger utanför med 30% av mitt kapital för tillfället och funderar nu på vad som kommer att gå bra inför nästa omgång kvartalsrapporter. Jag tror att vi har nått botten på den lågkonjunkturen vi har befunnit oss i och att vi mödosamt kommer att klättra ur den. På senare år har IT branschen varit ganska egensinnig i konjunktursammanhang och det har blivit svårare att förutsäga vilka branscher som kommer att gå först ut ur lågkonjunkturen.

Traditionellt sett har konjunkturordningen ut ur lågkonjunktur varit denna:Om detta skulle stämma på denna konjunkturcykel så gäller skogsbolag, stål och verkstad som de områden som bör satsas på fram till q2 och q3. Bolag som kanske kan vara aktuella är tex SSAB, SCA, Trelleborg, SKF, Sandvik, Lundin mining för att nämna några av de stora aktörerna.
SCA är på väg ner kursmässigt för tillfället och antagligen gäller det att köpa på sig under denna nedgång. De gjorde en riktigt bra rapport senast och fick ett rejält uppsving och nu är vi nog inne i en rekyl efter detta. Kanske är det köpläge pga detta. Planering framåt är att gå in tyngre i SSAB och SCA.

Läs också:
Bli rik på konjunkturer?

Referens: http://user.tninet.se/~edg335m/Liten_kurs_i_ta/cykler.htm

Inga kommentarer: